طرز تهیه کوفته تبریزی خوشمزه
مواد لازم کوفته تبریزی:
▪ گوشت ۲بار چرخ شده نیم کیلو
▪ لپه پخته نیم کوب شده یک فنجان
▪ رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
▪ برنج نیم پز شده یک دوم فنجان
▪ تخم مرغ کامل ۲ عدد
▪ پیاز رنده شده یک دوم فنجان
▪ تره و مرزه خرد شده یک دوم فنجان
▪ روغن ۲ قاشق غذا خوری
▪ زردچوبه، نمک و فلفل به قدر کافی
مواد داخل کوفته تبریزی:
▪ پیاز سرخ شده ۲قاشق سوپ خوری
▪ مغزگردو خرد شده یک دوم فنجان
▪ زرشک ۲ قاشق سوپ خوری
▪ تخم مرغ آبپز ۲-۱ عدد
▪ خلال بادام ۲قاشق سوپ خوری
طرز تهیه کوفته تبریزی :
در ظرف بزرگی گوشت چرخ کرده ، پیاز رنده شده، تره ، مرزه ، تخم مرغ ها ، لپه ، برنج ، نمک و فلفل و زرد چوبه را مخلوط کرده و با گوشت کوب در حدود ۶-۵ دقیقه می کوبیم تا مایع کوفته چسبندگی پیدا کند و سپس وسط مایع گوشتی را کمی باز کرده و مواد داخل کوفته را (که میزان آنها در بالا گفته شده است) درون آن قرار داده و در حالی که دستتمان را با آب آغشته میکنیم، تکه های گرد شده را خوب غلطانده و در قابلمه مناسبی روغن و رب را کمی تفت میدهیم و ۳ لیوان آب اضافه کرده و بعد از جوش آمدن شعله راا ملایم کرده و کوفته را به آرامی درون قابلمه قرار میدهیم و در دیک را نمیگذاریم چون که کوفته بلافاصله ترک برمیدارد.
زمانی که یک طرف کوفته خودش را گرفت، به آرامی آن را بر میگردانیم و میگذاریم طرف دیگر آن خودش را بگیرد و پخته شود. اگر کوفته به آب بیشتری نیاز داشت، کمی آب گرم به آن اضافه کنیم تا کاملاً کوفته پخته و سس آن کمی غلیظ شود.